Віталій Жердев

%d0%b6%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%b2Жєрдєв Віталій Вікторович (нар. 1971, м. Кривий ріг).
Кандидат мистецтвознавства. Доцент кафедри малюнкаХарківської державної академії дизайну і мистецтв.Професор Сичуаньского педагогічного університету, Коледж телевізійного і кінематографічного мистецтва (Кітайська Народна Республіка).
Член Національного Союзу художників України.
У 1997 р. закінчив Харківський художньо-промисловийінститут. Спеціальність: художник-реставратор.
З 2002 р. почав викладацьку роботу в Харківськійдержавній академії дизайну і мистецтв.
В період 2005-2009 рр. вчинив дослідницькі поїздки в Австрію, Німеччину, Францію. Брав участь в міжнародних конференціях Європейської Ліги інститутів мистецтв уБерліні і Будапешті. Стажувався у Вищій школі мистецтв і дизайну «Бург-Гибихенштайн» (Hochschule für Kunste undDesign Burg — Giebichenstein (Halle, Deutschland). У 2010р. захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидатамистецтвознавства по темі «Сакральне мистецтво в російських православних храмах в Німеччині (XIX — початок ХХ століття) «.
Автор альбому-монографії «Михайло і Віталій Жердевы : зустріч через десятиліття».
Працює в жанрі портретного, пейзажного і релігійного живопису. Роботи належать колекціям і галереям Росії,Чехії, Німеччини, США, у тому числі Центру релігії і мистецтв Теологічної семінарії Весли (Center for the Artsand Religion at Wesley Theological Seminary, WashingtonD.C., USA).

 

ДЕТАЛЬНІШЕ